Linda Konijn is al zes maanden ambassadeur wijkverpleging

Tijd voor een terugblik én vooruitblik

Linda Konijn vertelt over het ambassadeurstraject: een jaar geleden werd er een oproep gedaan wie er interesse had om het ambassadeurstraject van de V&VN te gaan volgen. Ik had hier wel oren naar! Het leek mij een goede ontwikkeling om meer verdieping en inbreng te hebben in mijn werk als wijkverpleegkundige. Na een behoorlijke selectieprocedure hoorde ik dat ik afgelopen september ’18 van start mocht gaan. Inmiddels heb ik het traject bijna doorlopen.

Meer bereiken door samenwerken

Ik heb veel geleerd over verpleegkundig leiderschap. Hoe je de beroepsgroep vertegenwoordigd in bijvoorbeeld politieke debatten, maar ook hoe je ‘onze’ meerwaarde kan overbrengen binnen de organisatie en vertegenwoordigd op; lokaal, regionaal én landelijk niveau. Ik ben bijvoorbeeld verder gegaan met de ontwikkeling van het platform voor wijkverpleegkundigen in Zaanstreek/Waterland en Midden Kennemerland. Dat drijft mij, vanwege het idee dat we met elkaar veel meer bereiken dan ieder voor zich!

Ook mocht ik meedoen aan ‘Van Passie naar Droombaan’, een tv-programma van SBS6 dat in september uitgezonden wordt. Ik wil zo graag laten zien hoe enorm uitdagend en dankbaar het werk in de wijkverpleging is. In mijn opleiding is er veel aandacht geweest voor communicatie.

Tegen wie, zeg je wat, met welke bedoeling? Het klinkt zo simpel, maar het is van wezenlijk belang hoe je een boodschap overbrengt.

Zorgtechnologie gebruiken

Door technologie kunnen wij ons werk blijven doen, zoals we dat het liefst doen
Binnen Evean heb ik mij verder ontwikkeld op het gebied van eHealth. Technologische hulpmiddelen bij mensen thuis, die het langer thuiswonen ondersteunen én die ons werk als zorgmedewerkers ondersteunen. Ik mag meedenken op beleidsniveau, waardoor ik zorg dat onze collega’s die beleidmaken input gebruiken, die echt van de werkvloer komt. Dit lijkt mij een heel mooie ontwikkeling. Ook bezoek ik regelmatig teams om mijn kennis over (technologische) hulpmiddelen te delen en om ideeën op te halen over 'hoe we de zorg verder kunnen verbeteren binnen Evean'. Om samen antwoord te geven op de vraag “Hoe zetten we met elkaar de meest zinnige en passende zorg in?”.

Inmiddels benaderen collega’s mij regelmatig om mijn kennis met hen te delen, en heb ik presentaties en workshops gegeven in diverse sociale wijkteams, bij huisartsen, op de Inholland Academy en congressen. Ook heb ik contact met leveranciers, gemeentes en Actiz, om eHealth veel meer te normaliseren in de zorg rondom onze kwetsbare medemens.

Mijn drijfveer is om de ondersteuning van deze steeds groter groeiende groep mensen makkelijker te maken door middel van technologische oplossingen, maar ook te zorgen dat medewerkers in de zorg het werk kunnen blijven doen wat zij zo graag willen doen. Wanneer we systemen vóór ons laten werken, kunnen wij blijven doen waar we echt blij van worden. Samen met onze cliënten zoeken naar de best passende zorg- en ondersteuningsbehoefte!

Meer weten?

Wil jij weten wat ik voor jou kan betekenen of wil jij ook graag jouw ideeën verder brengen? Stuur me een mailtje en ik kom graag langs!

Stuur Linda een mail